Loggbok från

                   DHK:S Mallisresa        

                           25/9 - 3/10 20002 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

                                Dag 5  

   Samma gäng som tidigare väcker oss med ny-

    bakade o nyinköpta baguetter och frukost i

    sittbrunn. Kanonväder och bra vindar bär oss 

    först till en vik vid Cala Morlanda där vi badar 

    och får oss en härlig lunch bestående av kall

    gazpachosoppa, grönsaker, vitt bröd och en

    massa annat godis nersvalt med en kall öl. Det

    här blir veckans kortaste dagstur så vi går inte

    längre än till Porto Christo efter lunch. Det blir

    lätt att hitta plats vid kajen. Den här stan är lite

    mer spansk, lite mysigare, inte många hotell o 

    restauranger som de övriga. Nu vidtar lite akti-

    viteter, rundvandring, bada, beachen ligger mitt

    i stan, wolleybollturnering, jag talar inte om vem

    som vann o lagning av fästanordning till dingen.

    Som vanligt några hygglos och gin o tonic i sitt-

    brunn innan vi går ut och upptäcker stan. Ikväll

    har vi bestämt oss för kött så kött får det bli.

    Men jag säger bara en sak att ta med sig Erik

    på krogen är inte lätt, 3 ggr åkte maten ut i 

    köket men nöjd blir han aldrig, frågan är om

    han är nöjd än, men vi övriga blir det ivarjefall.

    Som vanligt lite allsång innan vi somnar.

 

                                Dag 6

   Vaknar till fint väder och som vanligt nybakade

    baguetter. Det är bättre att betala ett par euro

    o skita på lokal än o förpesta luften i båten

    kommer fler än undertecknad på. Eter frukost
    seglar vi söderut och hinner med ett lunchstopp
    med bad vid Calo Mandrago innan vi kommer
    till den kanske finaste av fiskebyar vi övernattar
    vid "Calle Figuera". Vi hittar plats längst ute på
    piren och gör därefter en rundvandring i byn.
    Varför har alla vackra byar bara

    uppförsbackar?
    Vi hittar till supermercadon i byn, längst bort o
     längst upp, där vi förser vårt lager av starkvaror
     med färsk Hygglo o Tunnel (pastisch) o lite 
     tilltugg. Förbereder oss som vanligt med ett

     par järn i sittbrunn innan vi drar ut.
    Vi hade rekognocerat innan så efter
    ett par hundra trappsteg uppför så nådde vi
     vårt mål, kinesrestaurangen. Vi var dom enda
     gästerna där, det är lågsäsong, så bättre service
     än där kunde vi inte få. Servitrisen spang benen

    av sig när åtta hungriga gubbar bänkar sig, men

    gott var det. Avslutade med en likör och lite 

    biljard på en tyskbar på vägen ner till båten.

 

                                Dag 7

   Sista seglingsdan, som blev den längsta börjar

    med som vanligt nyinköpta nybakade  baguetter

    av Fritte o Tobbe. Efter den sedanliga frukosten

    så seglar vi sydväst, rundar Mallis södra udde

    innan vi vrider mot nordväst och gör ett lunch-

    uppehåll vid Cala Pi där vi också badar. Fritte 

    försöker göra fast i bergväggen men har vissa 

    svårigheter med det eftersom dingen inte går 

    dit han vill. Efter lunch o bad så seglar vi mot

    Cala Novas marina som blivit vår hemmamarina

    med åtta knop säger styrman Peter så det går

    undan. Ja då har äntligen vår festkväll nalkats.

    Det börjar som vanligt med några Hygglo och

    gin o tonic (tonicen är nästan slut så vi börjar

    gnida tonicburken mot ginglasen för att få lite

    smak på ginet) och dusch med lukta gott innan

    vi går ut. Magaluf here we come! Middagen

    intas på lokal i Magaluf (Porto Fino)och sedan  

    är det fria aktiviteter men undertecknad

    och några till genomskådar tivoliverksamheten

    och åker hem men övriga stannar kvar en stund

    till så fråga dom, ingen nämnd ingen glömd.

 

                                  Dag 8

    Sista dan på Mallis och för övrigt den enda

    som vi vaknar till regndropp på bimitoppen.

    Men vad gör det, vi ska ändå bara shoppa

    och slappa hela dan. Ner till köpcentret vid

    Cala Pi med bussen och inhandla slabben 

    eller ranson för att blidka damerna där hemma 

    med. Det blir både vin, sprit, serranoskinka

    och annat godis innan vagnen är full och vi

    kan inta en hamburgare på Burger King så

    magarna ställer om sig innan hemresan. Vår

    taxiraggare kastas ut på gatan för återfärd till

    båten och sista middagen på Mallis.

    Hela veckan har vi pratat om Morgan Bosch

    eller vad det hette men kvällen avslutas på den

    indiska restaurangen ovanför marinan med

    Tikka Rogan Josh, starkt så det förslår men 

    gott som f-n. Tidig kväll för vi ska upp tidigt.

 

                                  Dag 9

    Kl. 06.30 sätter sig 7 trötta män i två taxi

     efter ett ömt farväl av våran capitan Anders

     för färd till Palma Aeropuerto och vidare färd

     till Sverige. Väl framme på Arlanda släpper vi

     Fritte till Göteborg, mens vi övriga får vänta

     några timmar innan vi flygs till OSD för vidare

    färd  till Duved dit vi kommer kl. 23.30.

    Tänkte hitta på en knorr här efter en veckas 

    segling på Mallis, men den kommer snart!

 

    Vid loggboken

    Dagge

   

   

                                Dag 1-4