Loggbok från DHK:S Mallisresa 25/9 - 3/10 20002
|
|
Dag 5 Samma gäng som tidigare väcker oss med ny- bakade o nyinköpta baguetter och frukost i sittbrunn. Kanonväder och bra vindar bär oss först till en vik vid Cala Morlanda där vi badar och får oss en härlig lunch bestående av kall gazpachosoppa, grönsaker, vitt bröd och en massa annat godis nersvalt med en kall öl. Det här blir veckans kortaste dagstur så vi går inte längre än till Porto Christo efter lunch. Det blir lätt att hitta plats vid kajen. Den här stan är lite mer spansk, lite mysigare, inte många hotell o restauranger som de övriga. Nu vidtar lite akti- viteter, rundvandring, bada, beachen ligger mitt i stan, wolleybollturnering, jag talar inte om vem som vann o lagning av fästanordning till dingen. Som vanligt några hygglos och gin o tonic i sitt- brunn innan vi går ut och upptäcker stan. Ikväll har vi bestämt oss för kött så kött får det bli. Men jag säger bara en sak att ta med sig Erik på krogen är inte lätt, 3 ggr åkte maten ut i köket men nöjd blir han aldrig, frågan är om han är nöjd än, men vi övriga blir det ivarjefall. Som vanligt lite allsång innan vi somnar.
Dag 6 Vaknar till fint väder och som vanligt nybakade baguetter. Det är bättre att betala ett par euro o skita på lokal än o förpesta luften i båten
kommer fler än undertecknad på. Eter frukost uppförsbackar?
par järn i sittbrunn innan vi drar ut. av sig när åtta hungriga gubbar bänkar sig, men gott var det. Avslutade med en likör och lite biljard på en tyskbar på vägen ner till båten.
Dag 7 Sista seglingsdan, som blev den längsta börjar med som vanligt nyinköpta nybakade baguetter av Fritte o Tobbe. Efter den sedanliga frukosten så seglar vi sydväst, rundar Mallis södra udde innan vi vrider mot nordväst och gör ett lunch- uppehåll vid Cala Pi där vi också badar. Fritte försöker göra fast i bergväggen men har vissa svårigheter med det eftersom dingen inte går dit han vill. Efter lunch o bad så seglar vi mot Cala Novas marina som blivit vår hemmamarina med åtta knop säger styrman Peter så det går undan. Ja då har äntligen vår festkväll nalkats. Det börjar som vanligt med några Hygglo och gin o tonic (tonicen är nästan slut så vi börjar gnida tonicburken mot ginglasen för att få lite smak på ginet) och dusch med lukta gott innan vi går ut. Magaluf here we come! Middagen intas på lokal i Magaluf (Porto Fino)och sedan är det fria aktiviteter men undertecknad och några till genomskådar tivoliverksamheten och åker hem men övriga stannar kvar en stund till så fråga dom, ingen nämnd ingen glömd.
Dag 8 Sista dan på Mallis och för övrigt den enda som vi vaknar till regndropp på bimitoppen. Men vad gör det, vi ska ändå bara shoppa och slappa hela dan. Ner till köpcentret vid Cala Pi med bussen och inhandla slabben eller ranson för att blidka damerna där hemma med. Det blir både vin, sprit, serranoskinka och annat godis innan vagnen är full och vi kan inta en hamburgare på Burger King så magarna ställer om sig innan hemresan. Vår taxiraggare kastas ut på gatan för återfärd till båten och sista middagen på Mallis. Hela veckan har vi pratat om Morgan Bosch eller vad det hette men kvällen avslutas på den indiska restaurangen ovanför marinan med Tikka Rogan Josh, starkt så det förslår men gott som f-n. Tidig kväll för vi ska upp tidigt.
Dag 9 Kl. 06.30 sätter sig 7 trötta män i två taxi efter ett ömt farväl av våran capitan Anders för färd till Palma Aeropuerto och vidare färd till Sverige. Väl framme på Arlanda släpper vi Fritte till Göteborg, mens vi övriga får vänta några timmar innan vi flygs till OSD för vidare färd till Duved dit vi kommer kl. 23.30. Tänkte hitta på en knorr här efter en veckas segling på Mallis, men den kommer snart!
Vid loggboken Dagge
|
|